składniki:
herbata zielona Sencha, cynamon, aromat
kraj pochodzenia:
Sri Lanka
Pojemność:
65g
Sposób przygotowania: łyżeczkę herbaty wsyp do zaparzacza, sitka, filtra lub bezpośrednio do kubka lub filiżanki, liście zalej wodą o temperaturze 70-80ºC. Zalecamy czas zaparzania herbaty ok. 2-3 minuty, po tym czasie należy oddzielić liście od naparu aby cieszyć się krystalicznym napojem o intensywnym smaku i kolorze.
Opakowanie: szklany słoiczek ze złotą zakrętką, który można wykorzystać wielokrotnie. Herbata będzie wyjątkowym pomysłem na prezent zarówno dla koneserów jak i dla osób rozpoczynających smakowanie różnych gatunków herbat oraz tych poszukujących ciekawych połączeń smakowych.
Sposób przechowywania: w zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Ważne: użyj zawsze świeżej wody, nigdy nie zalewaj herbaty wodą ponownie zagotowaną. Składniki wchodzące w skład mieszanki mogą różnić się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.